Wiek: 27 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 107 Skąd: Prawie z Katowic
Wysłany: 2007-07-16, 11:14 Little America/USA [?]
Cytat:
Zdjęcia do Little America/USA [?] ruszą jesienią, a 6-odcinkowe serie [2, 3?] będzie można obejrzeć w przyszłym roku na kanale HBO. Szefem produkcji będzie, wspomniany już przeze mnie - Simon Fuller. W serialu wystąpią postacie znane z Little Britain + kilka nowych, o który niewiele na razie wiadomo.
W jednym z wywiadów Matt powiedział, że razem z David'em darzą amerykańską komedię wielkim szacunkiem i praca dla HBO będzie dla nich wspaniałym doświadczeniem.
Jeżeli mowa o postaciach... Jestem ciekawy jak Daffyd czy Vicky sprawdzą się na amerykańskim gruncie. Krążą pogłoski po wsi, że adaptacja niektórych postaci w ver. USA może za bardzo gryźć się z American Dream.
Jak Wam widzi się amerykańska wersja Little Britain?
W kraju, gdzie ponad połowa ludności nie potrafi wskazać położenia swojego państwa na globusie [a what the fuc* is globus?], zaadoptowany, angielski humor będzie albo nie śmieszny [bo nie rozumiany] albo śmieszny [bo rozumiany] i przez to o wiele płytszy [czyt. dostosowany do amerykańskiej publiki].
_________________ Czy lubisz skubać mięso? Czy wolisz na niebie
ujrzeć człowieka, który przemówi co Ciebie?
Eeee, a nie wystarcza im South Park i Family Guy? Wydaje mi się, że głupote Amerykańców można pokazać lepiej w animowany sposób. Tam nie ma co prawda płycizny w humorze, ale chyba tylko wyśmianie Jankesów w skrajny sposób dziala.
Nie wiem, angielski humor to angielski humor, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Simon Fuller-a ten to chyba jeszcze w kosmos nie poleciał.
Wysłany: 2007-08-03, 22:17
Mam szczerze mieszane uczucia co do tej amerykańskiej wersji. O wiele, wiele bardziej wolałabym czwarty sezon LB. Odnoszę wrażenie, ze pomimo tego iż nad projektem pracują Matt i David, to jednak Little America (?) na 100% nie dorówna Little Britain. Osobiście nie wyobrażam sobie np. Emily Howard w Ameryce. No chyba, że na wycieczce krajoznawczej. No po prostu tego się nie da zrobić! Brytania to Brytania. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał brytyjski humor przeniesiony do Ameryki.
Jednak pomimo tych zastrzeżeń, bardzo chętnie pooglądam LA (..?) no i zobaczę tych nowych, tajemniczych bohaterów
Tyle, że nie posiadam HBO :/
Mam jednak nadzieje, że You Tube nie zawiedzie :D
Wysłany: 2008-11-28, 16:42
izeq napisał/a:
Teraz już chyba wiem czemu HBO a nie BBC...
HBO na więcej im pozwoliło, a tak mi się przynajmniej wydaje po obejrzeniu pierwszego odcinka.
Zgadzam się. I przyznaję, że sama byłam nieźle zaskoczona po obejrzeniu pierwszego odcinka. Krótko mówiąc - mocno zaczęli